Skip to main content

Baby dýňové rizoto

Baby dýňové rizoto, variace na naše oblíbené rizoto pro děti už od 8 měsíce. Moji závislost na dýňovém rizotu netřeba rozmazávat, kdo mě sleduje déle, ví, že ho máme během podzimu často. A proto jsem připravila i verzi pro mladší dceru, aby sis  námi mohla dát. Toto baby dýňové rizoto není tak krémové, jako dospělácká verze, ale dětem se bude krásně rukou (lžičkou) nabírat. U nás má toto rizoto úspěch a už jsem ho chystala dvakrát a rozhodně ne naposledy. 

  • 50g rýže arborio (cca. 120g uvařené)
  • 150-200ml zeleninového vývaru
  • 100g na páře uvařené dýně hokaido
  • 2 lžíce ghí
  • 50g lučiny
  • špetka tymiánu

Dýni si omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a uvaříme na páře doměkka. 

 

 

Mezitím si v hrnci dáme rozehřát ghí, přidáme rýži, lehce několikrát prohodíme vařečkou a přelijeme rýži třetinou vývaru a počkáme, až ho rýže vsákne. Postupně takto přiléváme další vývar, dokud není rýže měkká. 

 

 

Uvařenou dýni si rozmixujeme na pyré (pokud je potřeba přidejte naběračku trošku vývaru). 

 

 

Jakmile je rýže hotová, snížíme sporák na nejmenší plamen, přidáme dýňové pyré ve kterém jsme rozmíchali lučinu, tymián a jemně promícháme a prohřejeme. 

 

 

Nakonec odstavte ze sporáku a ihned podávejte. 

 

 

Dobrou chuť. 

Baby dýňové rizoto