Baby svíčková omáčka, to je upravená česká klasika, která se dá velmi snadno připravit i pro děti od 8 měsíců. Přeci jenom je to jen zeleninová omáčka s hovězím masem. Na rozdíl od tradiční svíčkové se smetana nahradí kokosovým mlékem a nedá se tolik koření a klidně dětem můžete naservírovat, třeba s bramborem nebo těstovinami. Já jsem ji chystala spolu s verzí pro nás, takže Gábi měla na talíři to, co my.
Na ghí si orestujeme ze všech stran maso a poté ho vložíme do pekáče. Poté si na zbytku másla orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu a vložíme do pekáče na maso. Maso orestovanou zeleninou hezky poklademe. Přidáme nové koření a bobkový list a necháme vystydnout.
Poté pekáč přiklopíme a vložíme přes noc do ledničky.
Druhý den rozehřejeme troubu na 220 stupňů a pekáč vyndáme z lednice. Maso se zeleninou podlijeme vodou nebo vývarem a dáme péct na 220 stupňů na 30 min. Poté teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme další 2,5 hodiny. V průběhu pečení maso kontrolujeme, otáčíme ho a případně přilijeme vodu či vývar.
Po upečení vyndáme pekáč z trouby, z něj vyndáme maso. Ze zeleniny odstraníme bobkový list a nové koření. Zeleninu si přendáme do hrnku, rozmixujeme ji a přidáme kokosové mléko. Necháme přejít varem. Kokosového mléka přidejte podle toho, jak moc hustou nebo řídkou omáčku chcete mít.
Maso si nakrájejte a můžete podávat.
Doporučuji podávat s na páře vařeným bramborem nebo domácími širokými nudlemi.
Dobrou chuť.
Nám toto množství vyšlo na 5 porcí. Tak jsem 4 porce omáčky s masem zamrazila a můžu dát Gábi jindy.