Skip to main content

Banana-bread/bananový-chlebíček

Nevíte, co s přezrálými banány? Zkuste upéct krásně vláčný banánový chlebíček nebo těstem naplňte brumíkovou formu. Chlebíček je ideální na snídani i svačinku. S holkama si k němu přidáváme jogurt, uvaříme kakao a dokonalá snídaně je nachystaná. Chlebíček skladuju v lednici 2 dny, déle většinou nevydrží a sní se. 

  • 200g polohrubé mouky
  • 50ml rostlinného oleje
  • 60g třtinového/krystal cukru nebo 3 lžíce medu
  • 50ml plnotučného mléka
  • 2 vajíčka
  • 3 zralé banány (dva do těsta a jeden na ozdobu)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrst nasekaných vlašských ořechů (pro děti bez stoliček namixujte najemno)
  • 50g nasekané vysokoprocentní čokolády

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem 


Do misky si dáme dva banány a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme vajíčka, cukr, olej a mléko a promícháme. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a sodou. 

Nakonec přidáme skořici, nasekané ořechy a čokoládu a promícháme. 


Těsto vlijeme do připravené formy. Třetí banán podélně rozkrojíme a položíme na těsto ve formě a dáme péct. Pečeme přibližně 50 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda je propečeno.

 

Pokud budete těsto dávat do formy na brumíky, bude se péct cca. 20 minut. 

 

Dobrou chuť. 

banana bread
banana bread
banana bread
banana bread