Skip to main content

Banana-bread/bananový-chlebíček

Nevíte, co s přezrálými banány? Zkuste upéct krásně vláčný banánový chlebíček nebo těstem naplňte brumíkové formičky. Chlebíček je ideální na snídani i svačinku. S holkama si k němu přidáváme jogurt, uvaříme kakao a dokonalá snídaně je nachystaná. Chlebíček skladuju v lednici 2 dny, déle většinou nevydrží a sní se. 

  • 200g polohrubé mouky
  • 50ml změklého másla nebo rostlinného oleje
  • 60g třtinového/krystal cukru nebo 3 lžíce medu
  • 50ml plnotučného mléka
  • 3 vajíčka
  • 3 zralé banány (dva do těsta a jeden na ozdobu chlebíčku)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky skořice
  • 1 hrst nasekaných vlašských ořechů (pro děti bez stoliček namixujte najemno)
  • 50g nasekané vysokoprocentní čokolády

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem 


Do misky si dáme dva banány a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme vajíčka, cukr, máslo/olej a mléko a promícháme. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a sodou. 

Nakonec přidáme skořici, nasekané ořechy a čokoládu a promícháme. 


Těsto vlijeme do připravené formy. Třetí banán podélně rozkrojíme a položíme na těsto ve formě a dáme péct. Pečeme přibližně 50 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda je propečeno.

 

Pokud budete těsto dávat do formy na brumíky, bude se péct cca. 25 minut. Brumíků/muffinů mám cca. 20ks.

 

Dobrou chuť. 

banana bread
banana bread
banana bread
banana bread