Banana bread z ovesných vloček jsem zkusila prvně a musím říct, že chuťově je opravdu moc dobrý. Navíc je přirozeně bezlepkový. Kdo má rád opravdu sladkou chuť, může si přidat i cukr, ale i jen oslazené banánem nám stačilo. Část jsem si i zamrazila na svačinky až nebudu stíhat.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Do mísy si dáme zralé banány, rozmačkáme je vidličkou. Přidáme najemno namleté ovesné vločky, máslo, vejce a kdo má rád sladké tak cukr. Ale zkoušela jsem péct i bez cukru a nám stačilo slazené i jen banány. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ořechy, špetku soli a lžiču vanilkového cukru, použila jsem domácí.
Vše promícháme a dáme do formy na banánový chlebík vyložený pečícím papírem péct. Pečeme přibližně 40 minut.
Dobrou chuť.