Skip to main content

Banana bread

Banana bread z ovesných vloček jsem zkusila prvně a musím říct, že chuťově je opravdu moc dobrý. Navíc je přirozeně bezlepkový. Kdo má rád opravdu sladkou chuť, může si přidat i cukr, ale i jen oslazené banánem nám stačilo. Část jsem si i zamrazila na svačinky až nebudu stíhat. 

  • 3 zralé banány
  • 140g mletých ovesných vloček
  • 60g cukru (lze vynechat)
  • 50g másla pokojové teploty
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového cukru

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Do mísy si dáme zralé banány, rozmačkáme je vidličkou. Přidáme najemno namleté ovesné vločky, máslo, vejce a kdo má rád sladké tak cukr. Ale zkoušela jsem péct i bez cukru a nám stačilo slazené i jen banány. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ořechy, špetku soli a lžiču vanilkového cukru, použila jsem domácí. 

 

Vše promícháme a dáme do formy na banánový chlebík vyložený pečícím papírem péct. Pečeme přibližně 40 minut. 

 

Dobrou chuť.

Banana bread
Banana bread
Banana bread