Skip to main content

Banánové brownies

Banánové brownies nejen pro děti jsou bez lepku, provoněné kakaem či karobem a budou chutnat všem. Tyto brownies jsme se s Gábi rozhodly společně připravit, když měla přijet babi s dědou. Jsou velmi snadné a rychlé na přípravu. Gábi pečení těchto brownies moc bavilo a ke svačince si pak po upečení dala 3 kousky. Pokud nechcete nebo nemáte arašídové máslo, klidně použijte třeba mandlové. A tip pro fajnšmekry, můžete do těsta přidat i čokoládové pecky. Máte doma zralé banány? Tak vyzkoušejte tyto brownies. 

  • 3 zralé banány
  • 3 vejce
  • 6 lžic 100% arašídového másla
  • 6 lžic karobu
  • 1/2 lžičky sody
  • 3 zralé banány
  • 3 vejce
  • 6 lžic 100% arašídového másla
  • 6 lžic kakaa
  • 2 lžíce čekankového sirupu nebo kokosového cukru
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Do mísy si dáme zralé banány a rozmačkáme je vidličkou. Přidáme vejce, arašídové máslo a promícháme. Poté vložíme do robota a necháme vyšlehat (přibližně 5 minut) až se vše hezky spojí a těsto je jemné.


Poté k těstu přidáme karob/kakao a sodu a promícháme. Ve verzi od 1 roku můžete přidat i sladidlo dle preference a špetku soli. Vše vmícháme. 

Na plech s pečícím papírem nalijeme těsto. Použila jsem malý plech o velikosti 30x20cm. 

 

Vložíme do trouby a pečeme přibližně 20min. Pokud chcete mít brownies víc vláčné, pečte o pár minut méně. 

 

Po vychladnutí nakrájejte na kostky a podávejte. 

 

Dobrou chuť.

Banánové brownies
Banánové brownies
Banánové brownies
Banánové brownies
Banánové brownies
Banánové brownies
Pečení s dětmi