Skip to main content

Banánovo-špenátové muffiny

Rychlé muffiny slazené jen banánem jsou prima svačinkou pro vás i děti. Použila jsem ovesné vločky, takže jsou bez lepku a i bez laktózy. Pokud použijete špenát v bio kvalitě (má třeba alnatura) můžete dát dětem od 8 měsíců. Díky špenátu mají muffiny prima barvu a hodí se na svačinku do parku, práce či na výlet. 

  • 1 zralý banán (cca. 130g)
  • 200g mixovaného špenátu
  • 60g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Ovesné vločky si umixujeme dohladka nebo můžete nechat trošku kousky jako já. Vypadá to pak víc rustikálně. 

Do misky si dáme banán a rozmačkáme ho vidličkou, přidáme vejce, vločky, špenát (vymačkáme z něj přebytečnou vodu) a prášek o pečiva vše dobře promícháme.  

 

Směsí naplníme muffinové košíčky nebo jakékoli jiné formičky, já jsem použila srdíčka.

Pečeme přibližně 20 minut – vyzkoušejte špejlí, zda je upečeno. 

 

Dobrou chuť.

Banánovo-špenátové muffiny
Banánovo-špenátové muffiny
Banánovo-špenátové muffiny