Batátová pizza, rychlá, chutná a bez lepku. Díky základu z batátu jsou pizzy vhodné pro děti již od 8 měsíců. Obložení pizzy je na každém strávníkovi. A jako bonus, můžete z obkládání pizzy udělat společnou aktivitu s dětmi. Věřte, že je to bude neuvěřitelně bavit. Tyto pizzy můžou být výbornou večeří, obědem nebo mini pizzy jako párty jídlo.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Batáty si oškrabeme a nakrájíme na kolečka přibližně 5mm široká. Ty dáme na plech s pečícím papírem.
Poté si připravte rajčatové sugo. Do rajčatového pyré (používám mutti nebo valfrutta) dejte 1 lžičku pizza bylinek (používám kotanyi) a promíchejte. Následně sugem potřete batáty.
A pak už si pizzy obložte. Pro malé děti doporučuji třeba losos, mozzarellu, rajčátka. Pro starší děti a dospělé už můžete nechat na každého preferencích.
Pečeme přibližně 15min dozlatova. Dobrou chuť.