Skip to main content

Batátová pizza

Batátová pizza, rychlá, chutná a bez lepku. Díky základu z batátu jsou pizzy vhodné pro děti již od 8 měsíců. Obložení pizzy je na každém strávníkovi. A jako bonus, můžete z obkládání pizzy udělat společnou aktivitu s dětmi. Věřte, že je to bude neuvěřitelně bavit. Tyto pizzy můžou být výbornou večeří, obědem nebo mini pizzy jako párty jídlo. 

  • 3 lžíce rajčatového pyré
  • 1 lžička bylinek na pizzu
  • mozzarella
  • šunka
  • parmezán
  • olivy
  • losos
  • rajčata
  • salámky
  • cibule
  • 4 druhy sýra
  • tuňák
  • slanina
  • kozí sýr

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Batáty si oškrabeme a nakrájíme na kolečka přibližně 5mm široká. Ty dáme na plech s pečícím papírem. 

 

Poté si připravte rajčatové sugo. Do rajčatového pyré (používám mutti nebo valfrutta) dejte 1 lžičku pizza bylinek (používám kotanyi) a promíchejte. Následně sugem potřete batáty. 

 

A pak už si pizzy obložte. Pro malé děti doporučuji třeba losos, mozzarellu, rajčátka. Pro starší děti a dospělé už můžete nechat na každého preferencích. 

 

Pečeme přibližně 15min dozlatova. Dobrou chuť.

 

 

Batátová pizza
Batátová pizza
Batátová pizza
Batátová pizza