Skip to main content

Batátové brownies

Batátové brownies bez lepku, laktózy i vajec. Oslazené jsou jen batátem a banánem. Pokud by vám tato sladkost nestačila, můžete si na talíři dozdobit čekankovým sirupem nebo do těsta přidat trošku cukru. Nám takto sladké brownies stačily, ale nesladíme moc. Je to další z variant brownies, které se hodí nejen pro ty, co mají nějaké alergie. Aneb mlsat se dá i zdravě. 

  • 1 velký batát na páře uvařený (cca. 220g)
  • 1 zralý banán(cca. 90g)
  • 70g kakaa
  • 70g 100% arašídového másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 kostičky vysokoprocentní čokolády (lze vynechat)

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V misce si vidličkou na kaši rozmačkáme na páře uvařený batát. Přidáme banán a také rozmačkáme vidličkou. Pak přisypeme kakao, arašídové máslo a prášek do pečiva a vše dobře promícháme. Těsto bude husté, aby se tyto brownies neroztékaly. 


Přendáme těsto do malé zapékací misky vyložené pečícím papírem, upěchujeme. Posypeme nasekanou čokoládou a dáme péct. Pečeme 20min.  


Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

 

Dobrou chuť.

Batátové brownies
Batátové brownies