Léto je u nás plné grilovaček. Milujeme nejen maso, ale i grilovanou zeleninu jako cuketu, papriky, brambory a nebo třeba houby. Ty většinou jen ochutíme bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Ogrilovat se dá prakticky cokoli. Maso si nakládáme sami a toto je naše oblíbená omáčka na kuřecí paličky. Vhodná je pro děti od 1 roku, Gábi taky moc chutná, je masová jako my. Kdo se do ní pustí?
Cibuli si nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji lehce osmahneme. Poté přidáme na malé kousky nakrájený česnek a necháme rozvonět. Směs si přelijeme do mixéru, kam přidáme všechny ostatní ingredience a rozmixujeme dohladka.
Dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí paličky si vždy marinuji den předem. Maso si potřu marinádou ze všech stran, uložím do misky s víčkem a zbylou marinádu přeliju maso, zaklapnu a dám do lednice. V den grilování už jen dám na alobalový tác a grilujeme ze všech stran doměkka.
Pokud budete péct v troubě, pečte na plechu s pečícím papírem, podlijte troškou vody a pečte na 200 stupňů přibližně hodinu. V polovině pečení paličky otočte a potřete marinádou, kterou máte okolo paliček na plechu.
Dobrou chuť.