Zbyly vám od oběda brambory? Hledáte netradiční přílohu během grilování nebo předkrm naslano? Vyzkoušejte tyto bramborovo-mozzarellové nugetky. Já je nachystala, když přijela tchýňka a moc jí i nám chutnaly. Můžete zkombinovat s cottage dipem nebo dát jako přílohu k masu. A servírovat můžete dětem už od 9 měsíců, takže parádní pokrm pro všechny strávníky. Kdo je vyzkouší?
Brambory si rozmačkáme vidličkou, přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu a vajíčko a vše dobře promícháme. A podle chuti osolíme (sůl pro děti do 1 roku vynecháme).
Poté přidáme nakrájené bylinky. Já jsem udělala dva druhy, do poloviny směsi jsme dala pažitku a do druhé rozmarýn.
Pak v ruce vytvarujte malé nugetky, nebo jdou i malé válečky.
Pečte v horkovzdušné fritéze na 190 stupňů přibližně 12 minut dozlatova. Pekla jsem je na pečícím papíře, aby se mi nepřilepily.
Dobrou chuť.