Skip to main content

Bramborovo-mozzarellové nugetky

Zbyly vám od oběda brambory? Hledáte netradiční přílohu během grilování nebo předkrm naslano? Vyzkoušejte tyto bramborovo-mozzarellové nugetky. Já je nachystala, když přijela tchýňka a moc jí i nám chutnaly. Můžete zkombinovat s cottage dipem nebo dát jako přílohu k masu. A servírovat můžete dětem už od 9 měsíců, takže parádní pokrm pro všechny strávníky. Kdo je vyzkouší? 

  • 400g vařených brambor
  • 1 mozzarella (může být i light)
  • 1 vejce
  • bylinky (pažitka, rozmarýn, petrželka…)
  • sůl podle chuti

Brambory si rozmačkáme vidličkou, přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu a vajíčko a vše dobře promícháme. A podle chuti osolíme (sůl pro děti do 1 roku vynecháme).

 

Poté přidáme nakrájené bylinky. Já jsem udělala dva druhy, do poloviny směsi jsme dala pažitku a do druhé rozmarýn. 

 

Pak v ruce vytvarujte malé nugetky, nebo jdou i malé válečky. 

 

 

Pečte v horkovzdušné fritéze na 190 stupňů přibližně 12 minut dozlatova. Pekla jsem je na pečícím papíře, aby se mi nepřilepily. 

 

 

Dobrou chuť. 

Bramborovo-mozzarellové nugetky
Bramborovo-mozzarellové nugetky
Bramborovo-mozzarellové nugetky