Skip to main content

Broskvový koláč

Broskvový koláč pro děti od 9 měsíců je vláčný a ideální na odpolední svačinu. Jogurtové těsto je pěkně vláčné a broskev zajistí sladkost koláče. Není třeba nijak přislazovat. Takto připravený koláč můžete podávat dětem jen tak nebo s dipem ze zakysané smetany. Pokud nemáte broskev, určitě se vám koláč povede i třeba z jahod či borůvek. Zkusíte dětem upéct na víkend? 

  • 5-6 lžic špaldové mouky
  • 1 broskev
  • 1 vejce
  • 1/2 vanilkového lusku
  • špetka prášku do pečiva
  • 1/2 bílého choceňského jogurtu
  • 1 lžíce kešu másla

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy si dáme vejce, kešu máslo, zrníčka z 1/2 vanilkového lusku a jogurt a dobře promícháme. 

Poté přidáváme mouku, dejte 5-6 lžic, podle toho, jak moc chcete mít těsto hutné. Já dala jen 5 lžic, protože jsem měla menší vajíčko.

Pak přidejte na kostičky nakrájenou jednu polovinu oloupané broskve a nakonec přidejte špetku prášku do pečiva a promíchejte. Připravené těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Já používám malé zapékací mističky o velikosti 10x10cm. 

Poté posypte na kostičky nakrájenou druhou půlkou oloupané broskve a dejte péct.

Pečeme přibližně 20-30min. Dobrou chuť.

Broskvový koláč
Broskvový koláč