Skip to main content

Broskvový rýžový nákyp

Broskvový rýžový nákyp pro děti od 9 měsíců s ricottou je lahodný a vláčný. Nákyp se hodí jako večeře nebo i sladká snídaně. Pokud nemáte broskve, můžete je nahradit třeba meruňkami či jahodami. Díky banánu a broskvím je nákyp dostatečně sladký a není třeba jakkoli přislazovat. Děti si tento nákyp zamilují. Vyzkoušejte a uvidíte. 

  • 50g rýže
  • 125g ricotty
  • 3 broskve
  • 1 vejce
  • 1/2 banánu
  • 1 lžíce ghí

Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu. 

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V misce si rozmačkáme banán a smícháme ho se žloutkem a ricottou. Poté přidáme lžíci rozpuštěného ghí a zamíháme. Následně vmícháme uvařenou rýži. Z bílku si vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do směsi.

Třetinu směsi dáme do zapékací mísy. Na ni navrstvíme na kousky nakrájenou broskev. Na tuto vrstvu dáme druhou třetinu směsi a opět posypeme nakrájenou broskví. A na závěr dáme zbylou směs a pečeme přibližně 30min. Dobrou chuť.

 

Toto množství nám vyšlo na dvě porce. 

Broskvový rýžový nákyp
Broskvový rýžový nákyp
Broskvový rýžový nákyp