Skip to main content

Brownies

Už dlouho jsem chtěla nachystat opravdové brownies, jak si je pamatuju z doby, kdy jsem žila v USA. Zatím tu máte jen verzi bez cukru s banány, ale tady přichází verze s máslem, cukrem a čokoládou. Žádná dietka, ale jsou tak výborné a navíc rychle připravené. Recept pro všechny čokoholiky níže a na blogu. 

  • 180g másla
  • 200g vysokoprocentní čokolády (min. 52%)
  • 80g hladké mouky
  • 40g kakaa
  • 3 vejce
  • 270g cukru krystal
  • 50g čokoládových pecek

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Máslo a čokoládu si dáme do hrnce a pomalu zahříváme za občasného míchání, dokud se oboje nerozpustí. Jakmile je rozpuštěno, nechte vychladnout. 


Mezitím si dejte vejce do mísy, přidejte cukr a nechte vyšlehat do pěny. Šlehejte cca. 8 minut. Poté do této směsi přidejte vychladlé máslo s čokoládou a promíchejte. Nakonec přisypte mouku, kakao a čokoládové pecky a promíchejte. 


Vše nalijte na plech s pečícím papírem a pečte 20-25minut. Já jsem použila malý plech 20×30 cm. Pokud máte jen velký plech, dejte dvojnásobné množství a nebo brownies udělejte v koláčové formě. 


Nechte zcela vychladnout, ozdobte pokud chcete, nakrájejte a můžete podávat. 


Dobrou chuť.

Brownies
Brownies