Skip to main content

Bublanina

Oblíbená a rychlá, to je bublanina s ovocem. Nám chutná s jahodami, třešněmi i rybízem. S rybízem je taková příjemně pikantní, protože se hezky propojí nakyslý rybíz a sladké těsto, takže to není taková ta vyloženě sladká buchta. U bublaniny máme rádi když je toho ovoce opravdu hodně, takže záměrně nepíšu gramáž, protože někdo může preferovat více piškotu než ovoce. Takže si ho dejte tolik, kolik máte rádi vy. 

  • 300g polohrubé mouky
  • 150g cukru krystal
  • 4 vejce
  • 120ml oleje
  • 200ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Oddělíme si žloutky od bílků a bílky vyšleháme v tuhý sníh. Ke žloutkům si  přidáme cukr, olej a mléko a promícháme. Poté přidáme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a vymícháme v hladké těsto. Nakonec jemně vmícháme do těsta sníh. 

 

Připravené těsto nalijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného plechu. Na těsto poházíme ovoce (rybíz, třešně, jahody, apod.) a dáme péct. 

Pečeme přibližně 30min. 

 

Dobrou chuť.

Bublanina
Bublanina
Bublanina