Kdo mě zná, ví, že zbožňuju Caesar salát. Mohla bych ho jíst denně, ale musí mít slaninu i kuře, takže mám ráda takovou tu českou verzi..to je pro mě Caesar 🙂
Na pánvi si rozehřejeme 20g másla a orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prso, které si osolíme a opepříme. Kuře restujeme hezky do zlatova. Když je hotové, dáme vychladnout do mističky. Pak si na pánvi orestujeme slaninu.
Na další pánvičce si necháme rozpustit 20g másla a orestujeme na kousky nakrájený toustový chleba a takto si připravíme krutony. Lze použít i bezlepkový toastový chleba nebo krutony vynechat..
Mezitím si omyjeme a nakrájíme římský salát.
Dále si připravíme zálivku. Do misky si dáme majonézu (tu si můžeme udělat i domácí z 1 žloutku, oleje, citrónu a vinného octa) – já používám kupovanou, protože kojím a syrový žloutek pro mě v tuto chvíli je zapovězen. K majonéze přidáme ančovičky a hezky rozmixujeme tyčovým mixérem. Dále přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, opepříme a přidáme jednu lžičku hrubozrnné hořčice a vše promícháme. Kdo chce, může přidat i 1 stroužek česneku. Já jsem česnek kvůli kojení tentokrát vynechala.
Takto připravenou zálivku si promícháme se salátem. Poté přidáme krutony a promícháme. Na salát navrstvíme kuře a slaninu, posypeme hoblinkami parmezánu a můžeme podávat.
Dobrou chuť.