Skip to main content

Celerový salát s kuřecím masem

Po delší době opět jeden recept pro vás a to na salát, který miluju, protože je opravdu chutný, rychlý na přípravu a můžete si ho vzít jen s pečivem ke svačině nebo večeři. Většinou si ho plánuji tak, že den předem peču kuře a použiji z něj zbylé maso. Takže nemusím péct nadvakrát. Ušetření trochu toho času, obzvlášť teď během pečení cukroví, se docela hodí. 

  • 250g pečeného kuřecího masa
  • 250g sterilovaného celeru
  • 50g sterilovaných okurek
  • 50g majonézy
  • 50g zakysané smetany
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • pražené piniové oříšky
  • sůl
  • pepř

Upečené kuřecí maso si oberte od kostí a nakrájejte ho na malé kousky, které dáte do mísy. 

 

Přidejte sterilovaný celer (já používám najemno řezaný) a sterilované okurky, které nakrájíte na malé kostičky. 

 

Následně do salátu dáte majonézu a zakysanou smetanu, lžičku hořčice, promícháte a dochutíte solí a pepřem. 

Na závěr posypejte nasucho praženými piniovými oříšky a nechte hodinu v lednici vychladit, aby se chutě spojily. 

 

A pak už jen můžete podávat, s pečivem. 

Dobrou chuť.

 

Z daného množství jsem měla 4 porce. 

Celerový salát s kuřecím masem
Celerový salát s kuřecím masem