Cheddarové krekry se hodí nejen na párty, k vínu, ale klidně i do krabičky dětem na svačinku. Jsou jen ze 4 ingrediencí a chuťově jsou vynikající. Navíc rychle hotové a pokud je posypete třeba uzenou paprikou, mákem nebo sezamem, budou i pěkně barvené.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do mísy odvážíme mouku, přidáme najemno nastrouhaný cheddar, změklé máslo a rukou hněteme těsto. Postupně přidáváme i vodu, dejte tolik, aby se vám podařilo vytvořit nelepivé kompaktní těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte na 20 minut do ledničky.
Poté těsto vyvalujte na přibližně 0,5cm tlusté placky, ze kterých rádýlkem vykrajujte čtverce nebo pokud chcete tyčinky. Ty přesuňte na plech s pečícím papírem, posypejte čím je libo a pečte dozlatova. Kdo chce hodně vykřupnuté, pečte déle. Já jsem pekla 15 minut.
Dobrou chuť.