Skip to main content

Cheddarové krekry

Cheddarové krekry se hodí nejen na párty, k vínu, ale klidně i do krabičky dětem na svačinku. Jsou jen ze 4 ingrediencí a chuťově jsou vynikající. Navíc rychle hotové a pokud je posypete třeba uzenou paprikou, mákem nebo sezamem, budou i pěkně barvené. 

  • 210g najemno nastrouhaného cheddaru
  • 60g změklého másla
  • 120g hladké mouky
  • 5-6 lžic studené vody
  • sezamová semínka
  • uzená paprika
  • kmín
  • hrubozrnná sůl
  • mák

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do mísy odvážíme mouku, přidáme najemno nastrouhaný cheddar, změklé máslo a rukou hněteme těsto. Postupně přidáváme i vodu, dejte tolik, aby se vám podařilo vytvořit nelepivé kompaktní těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte na 20 minut do ledničky. 


Poté těsto vyvalujte na přibližně 0,5cm tlusté placky, ze kterých rádýlkem vykrajujte čtverce nebo pokud chcete tyčinky. Ty přesuňte na plech s pečícím papírem, posypejte čím je libo a pečte dozlatova. Kdo chce hodně vykřupnuté, pečte déle. Já jsem pekla 15 minut. 


Dobrou chuť.

Cheddarové krekry
Cheddarové krekry