Mexiko mi přirostlo k srdci před pár lety, když jsme tam byly na road tripu s kamarádkou. A chilli con carne je jedním z mých oblíbených jídel. Když budete mít čerstvý koriandr, určitě si ho přidejte, pro opravdovou mexickou chuť. Koriandr tam totiž dávají snad do všeho. Navíc je toto jídlo snadné na přípravu, z jednoho hrnce a pak už jen připravíte přílohu a je to, oběd je hotov.
V hrnci si rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr a rajčatový protlak a necháme dvě minutky osmahnout s cibulí. Poté přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran.
Zalijeme vývarem (nebo vodou, pokud nemáte), přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, majoránku, libeček, drcený kmín, skořici a krájená rajčata. Vše promícháme, zaklopíme a dusíme doměkka.
Občas promíchejte, já jsem vařila 2 hodiny, aby se chutě hezky spojily. Poté přidejte čokoládu, na kostičky nakrájenou papriku, scezené fazole, na malé kousky nakrájenou chilli papričku a necháme ještě 30 minut probublávat. Pokud bude nutné, přilijte vodu.
Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rýží. Kdo má rád, může nakonec přidat i nakrájený koriandr pro opravdovou chuť Mexika.
Dobrou chuť.