Rychlý, jednoduchý a luštěninový pokrm s rýží? Vyzkoušejte toto chilli sin carne. U nás mělo úspěch u všech. Holčičkám a sobě jsem ho nachystala bez chilli a táta si chilli nálož dal, to on rád. Nejlepší přílohou je rýže.
Do hrnce dáme olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a necháme na něm zesklovatět. Přidáme česnek nakrájený na malé kousky a přidáme k cibuli. Zlehka osmahneme a zalijeme vývarem.
Přidáme koření (kmín, papriku, oregano, bobkové listy) a červenou čočku. Hrnec zaklopíme a vaříme dokud není čočka měkká (cca. 15 minut). Případně v průběhu vaření přilijte víc vody/vývaru, pokud bude třeba.
Poté přidáme rajčatovou passatu a rajčatový protlak. Přidáme scezené červené a černé fazole a chilli papričky/vločky. Zlehka promíchejte, aby se fazole nepomačkaly.
Povaříme dalších 20 minut, ať se chutě propojí.
Rýži uvaříme podle návodu a podáváme se zakysanou smetanou a petrželkou nebo koriandrem.
Dobrou chuť.