Citronovo-tvarohová hrníčková bábovka s kokosem je rychlým dezertem na nedělním odpoledne. Já jsem tuto bábovku připravila jako snídani pro naši rodinu, u které jsme byli na Silvestra. Přeci jenom, sladká snídaně, kterou stačí jen nakrájet a uvařit k ní kávu či čaj, to se hodí. Citronová poleva dodá bábovce šmrnc a díky tvarohu je bábovka i vláčná.
Kdo ji vyzkouší?
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Žloutky si oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
V míse si utřeme změklé máslo se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vyšleháme. Do takto připravené směsi, přidáme mouku, kokos, prášek do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a rum a promícháme, až se nám vše hezky spojí. Pokud se vám těsto zdá hutné, přidejte mléko. Toto těsto samo o sobě je hutnější než klasická piškotová těsta, tak se toho nelekněte.
Následně opatrně zamíchejte ušlehaný sníh z bílků.
Připravené těsto vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme přibližně 50-60min.
Mezitím si připravte polevu. Do misky dejte moučkový cukr a zalijte 2 lžícemi vřelé vody a nechte cukr za stálého míchání rozpustit, přidejte 2 lžíce citronové šťávy a promíchejte. Podle jak chcete mít hustou polevu, přidejte cukr. Nebo chcete-li ne tak hustou polevu, tak vodu.
Vychladlou bábovku, kterou vyklopíte z formy následně potřete polevou a nechte zatuhnout.
Poté můžete podávat.
Dobrou chuť.