Skip to main content

Cizrnové sušenky

Sušenky bez mouky, vajec, z cizrny a ještě jsou výborné? Ano, jde to! Tento recept je jen ze 4 ingrediencí, taková rychlovka na svačinu do parku nebo herničky. Sušenky se dají snadno i zmrazit a můžete je nachystat z mrazáku, když zrovna nebudete stíhat nic péct. Gábi i já jsme první várku snědly během dvou dnů, tak dobré jsou. Vyzkoušíte? 

  • 1 plechovka cizrny (260g) – Bonduelle Vapeur Cizrna
  • 100g 100% arašídového másla
  • 3 lžíce čekankového slazení
  • hrst čoko pecek 

     

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

 

Do mixéru si dáme cizrnu bez nálevu, arašídové máslo, čekankové slazení a mixujeme dokud není směs jemná a hladká. Poté přidáme čoko pecky a promícháme. 

 

Lžicí nabírejte těsto a rukama dotvořte sušenky. Těsto je hodně lepivé, takže doporučuju si připravit misku se studenou vodou a ruce v ní vždy smočit. Pak se těsto nebude lepit. 

 

Já jsem vytvářela klasické kulaté sušenky, ale tvary jsou na vás. Dávejte vše na plech s pečícím papírem. 

 

Pečte přibližně 12-14 minut – velmi bude záležet na tloušťce sušenek. Moje byly zhruba 0,5cm a pekla jsem je 14 minut dozlatova. 

 

Před sundáním z plechu je nechte zcela vychladnout. Teplé jsou velmi křehké.  

 

Dobrou chuť.

Cizrnové sušenky
Cizrnové sušenky
Cizrnové sušenky