Mám tu jeden recept pro milovníky čokolády – čokoládovou pěnu bez vajec. Ano, vím, že do té opravdové čokoládové pěny, aby byla ještě víc nadýchaná, vejce patří, ale syrová. A pro ty, co syrová vejce nechtějí nebo nemohou jíst, tu mám variantu bez nich. Tuto pěnu jsem připravila na naše výročí s partnerem a chutnala nám moc. Nejen nám, ale i Gábi mi samozřejmě půlku snědla.
Pokud hledáte rychlý dezert do skleničky, čokoládová pěna je přesně to, co vás nadchne nejen snadnou přípravou, ale i lahodnou chutí.
Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a přidejte k ni vanilkovou pastu, cukr a promíchejte. Podle typu čokolády a vaší chuti si cukr můžete přidat nebo naopak ubrat. Méně procentní čokoláda bude sama o sobě více sladká než třeba 70% a výše.
Jakmile je čokoláda rozpuštěná, odstavte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Smetanu si vyšlehejte do tuha a poté k ní pomalinku za stálého šlehání přilévejte čokoládu pokojové teploty tak, aby se vám hezky oboje spojilo v nadýchaný krém. Jakmile máte hotovo, dejte krém do skleniček, ve kterých ho budete chtít podávat a nechte v lednici vychladit několik hodin.
Ozdobte a můžete podávat.
Dobrou chuť.