Skip to main content

Cottage bulka

Cottage bulka se vám bude hodit, když nemáte pečivo. Snadno si ji totiž nachystáte doma a ještě je plná bílkovin. Nejlepší je první den a obložit si ji můžete tím, co máte nejraději. 

  • 220g polohrubé mouky plus na podsyp
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 200g cottage 
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • bílek na potření
  • kmín, sezamové semínko a sůl na posyp

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Cottage sýr si přeceďte a nechte vykapat všechnu přebytečnou tekutinu. A až pak ho dejte do misky. Přidejte vajíčko, mouku, sůl a prášek do pečiva a vše promíchejte. 

 

Ideálně rukama uhněťte těsto, které bude nelepivé. Nechte ho 10 minut odpočinout. 

Dejte si trošku mouky na pracovní desku, těsto si rozdělte na tři díly a z každého pak vyválejte bochánek.

 

Bochánky dejte na plech s pečícím papírem, potřete bílkem, posypte kmínem, sezamovým semínkem a hrubozrnnou solí a dejte péct. 

 

Pečte 35-40 minut dozlatova. 

 

Dobrou chuť.

Cottage bulka
Cottage bulka