Skip to main content

Cottage quiche

Cottage quiche se základem z květáku je ideální večeří pro všechny, kdo mají rádi bezlepkové, low-carb  nebo keto recepty. Hlavní náplň je odlehčená verze cottage sýru, takže je toto jídlo přímo nabouchané bílkovinami. Pokud máte rádi sýrovější quiche, můžete si přidat nastrouhaný cheddar nebo mozzarellu. 

  • 500g květáku
  • 2 vejce
  • snítka libečku
  • 2 vejce
  • 2 cottage fit sýry
  • 30g pesta
  • 2 růžičky brokolice
  • bylinky (jarní cibulka, pažitka)
  • cherry rajčata na ozdobu

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

 

Květákové růžičky si uvaříme v páře doměkka a necháme vychladnout. Takto připravený květák dáme do mixéru, rozmixujeme najemno, poté přesuneme do utěrky a pořádně z něj vymačkáme všechnu vodu. Květák si dáme do misky, přidáme dvě vajíčka, nakrájený libeček a promícháme. 

Dáme do zapékací misky vyložené pečícím papírem a upěchujeme. Dáme do trouby péct na přibližně 15 minut. Takto budeme mít připravený základ pro quiche. 

 

 

Mezitím si připravíme náplň. Cottage sýry si dáme do misky, přidáme vajíčka, pesto, nakrájenou brokolici, jarní cibulku a pažitku a vše dobře promícháme. Takto připravenou směs navrstvíme na upečený květákový korpus, ozdobíme nakrájenými cherry rajčaty a dáme do trouby péct. Pečeme dalších přibližně 30-40 minut. Quiche bude hotový, když horní vrstva bude nazlátlá. 

 

 

Necháme vychladnout a můžeme podávat zastudena nebo vlažný. 

 

Dobrou chuť.

Cottage quiche
Cottage quiche
Cottage quiche