Skip to main content

Crinkles

Crinkles jsem před pár lety neznala, ale teď už se toto cukroví pomalu a jistě zabydluje i u nás. Mám pro vás recept na dokonalé měkké kakaové cukroví s čokoládou, které má hezky efektní popraskaný povrch. A úplně lehce ho s vámi  zvládnou připravit i děti. 

  • 140g hladké mouky
  • 50g kakaa
  • 50g změklého másla
  • 120g cukru krupice
  • 2 lžičky domácího vanilkového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 50g nadrobno nasekané čokolády
  • špetka soli
  • hrnek cukru moučka smíchaný se lžičkou domácího vanilkového cukru

Do misky si dáme všechny ingredience krom čokolády a rukama uhněteme až se nám vše spojí. 


Nakonec přisypeme i nadrobno nasekanou čokoládu a rychle zapracujeme do těsta. 


Poté těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na 3 hodiny do lednice, ale klidně přes noc. 



Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.

Do misky nebo hlubokého talíře si připravíme cukr moučka s vanilkovým cukrem. 


Z těsta utrháváme kousky a v ruce rychle uválíme kuličku, tu poté celou hezky obalíme v cukru a dáme na plech s pečícím papírem. 


Z daného množství mi vyšlo cca. 30 kousků. 

Dáme péct, jakmile začnou crinkles praskat a vonět, vyndáváme z trouby. Nesmí se přepéct, ztvrdly by. Moje crinkles byly o velikosti dvacetikoruny a pekla jsem je 10 minut. 


Necháme vychladnout a skladujeme v uzavíratelné dóze. Vydržely měkké týden, ale pak už se snědly. 


Dobrou chuť. 

Crinkles
Crinkles
Crinkles