Crinkles jsem před pár lety neznala, ale teď už se toto cukroví pomalu a jistě zabydluje i u nás. Mám pro vás recept na dokonalé měkké kakaové cukroví s čokoládou, které má hezky efektní popraskaný povrch. A úplně lehce ho s vámi zvládnou připravit i děti.
Do misky si dáme všechny ingredience krom čokolády a rukama uhněteme až se nám vše spojí.
Nakonec přisypeme i nadrobno nasekanou čokoládu a rychle zapracujeme do těsta.
Poté těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na 3 hodiny do lednice, ale klidně přes noc.
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.
Do misky nebo hlubokého talíře si připravíme cukr moučka s vanilkovým cukrem.
Z těsta utrháváme kousky a v ruce rychle uválíme kuličku, tu poté celou hezky obalíme v cukru a dáme na plech s pečícím papírem.
Z daného množství mi vyšlo cca. 30 kousků.
Dáme péct, jakmile začnou crinkles praskat a vonět, vyndáváme z trouby. Nesmí se přepéct, ztvrdly by. Moje crinkles byly o velikosti dvacetikoruny a pekla jsem je 10 minut.
Necháme vychladnout a skladujeme v uzavíratelné dóze. Vydržely měkké týden, ale pak už se snědly.
Dobrou chuť.