Cuketové bramboráky jsou rychlým jídlem bez masa, na kterým si pochutná celá rodina. Cuketové bramboráky ráda chystám, protože cuket máme opravdu hodně a navíc je toto jídlo opravdu snadné a s přípravou mi pomáhá i Gábi. Určitě můžete udělat jen cukeťáky bez brambor, ale nám víc chutnají ty s brambory. Kdo chce, může přidat i nastrouhanou mozzarellu.
Cukety i brambory si oloupeme (z cuket vydlabeme semínka) a najemno nastrouháme. Poté z cuket i brambor vymačkáme přebytečnou vodu.
Přidáme dvě vajíčka, majoránku, mouku, kmín a ve verzi od 1 roku i prolisovaný česnek, sůl a pepř. A vše dobře promícháme.
Můžeme péct v troubě na plechu s pečícím papírem na 190 stupňů nebo smažit na trošce ghí dozlatova.
Pro malé děti je dobré nachystat cuketové bramboráky trošku tlustší, aby se jim lépe držely v ručičce.
Dobrou chuť.