Sezóna cuket je v plném proudu a vám se bude hodit tento recept na cuketové karbanátky z trouby. Nachystala jsem dvě verze a protože těch karbanátků bylo opravdu hodně, hezky jsem si zbylé nakrabičkovala do mrazáku a až se budou hodit, vytáhnu a oběd bude hned. Taky máte rádi karbanátky?
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
Maso (já chystala dvě verze jedno s krůtím pro nás a vepřové pro partnera) si dáme do misky, přidáme vajíčko, strouhanku a veškeré koření. Pro děti od 1 roku a dospělé přidáme prolisovaný česnek a sůl. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou a vody zbavenou cuketu.
Vše dobře rukou promísíme. A pak vytváříme v ruce tvar karbanátku. Udělala jsem i jednu variantu pro Violku, bez česneku a soli a tvar byl jako čevabčiči, aby se jí to hezky drželo v ručičce.
Poté jsem dala do zapékací misky, přidala rozehřáté ghí a podlila cca. 0,5 cm vody.
Pekla jsem na 160 stupňů 2 hodiny zaklopené. V průběhu pečení jsem dvakrát zkontrolovala, zda se mi voda nevypekla.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť.