Skip to main content

Cuketové karbanátky

Sezóna cuket je v plném proudu a vám se bude hodit tento recept na cuketové karbanátky z trouby. Nachystala jsem dvě verze a protože těch karbanátků bylo opravdu hodně, hezky jsem si zbylé nakrabičkovala do mrazáku a až se budou hodit, vytáhnu a oběd bude hned. Taky máte rádi karbanátky? 

  • 500g mletého masa (kuřecí, krůtí, vepřové)
  • 200g vody zbavené cukety (pův. cca. 400g)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička libečku
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • hrst strouhanky
  • 2 stroužky česneku (pro děti od 1 roku)
  • sůl podle chuti (pro děti od 1 roku)
  • 3 lžíce ghí
  • voda

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. 

Maso (já chystala dvě verze jedno s krůtím pro nás a vepřové pro partnera) si dáme do misky, přidáme vajíčko, strouhanku a veškeré koření. Pro děti od 1 roku a dospělé přidáme prolisovaný česnek a sůl. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou a vody zbavenou cuketu. 

 

 

Vše dobře rukou promísíme. A pak vytváříme v ruce tvar karbanátku. Udělala jsem i jednu variantu pro Violku, bez česneku a soli a tvar byl jako čevabčiči, aby se jí to hezky drželo v ručičce. 

 

 

Poté jsem dala do zapékací misky, přidala rozehřáté ghí a podlila cca. 0,5 cm vody. 

 

 

Pekla jsem na 160 stupňů 2 hodiny zaklopené. V průběhu pečení jsem dvakrát zkontrolovala, zda se mi voda nevypekla. 

 

 

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. 

 

 

Dobrou chuť.

Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky