Skip to main content

Cuketovo-mozzarellové tyčky

Cuketovo-mozzarellové tyčky jsou výbornou svačinkou nebo i večeří pro děti. Jsou krásně měkké, takže i děti bez zubů je zvládnou hezky papat a tvar tyček se jim bude krásně držet v ručičce. V hodné jsou pro děti od 9 měsíců. Pokud chcete udělat i verzi pro dospělé přidala bych trošku soli a pepře. Vyzkoušejte, protože je sezóna cuket a tento recept bude určitě hit mezi dětmi i ostatními. 

  • 1 mozzarella
  • 1 menší cuketa
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 5 lístků bazalky
  • pár snítek pažitky
  • 1 vejce

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy si nastrouháme najemno cuketu a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme nahrubo nastrouhanou mozzarellu, mouku a vejce. Vše rozmícháme. Poté přidáme nakrájenou bazalku a pažitku a promícháme. 

Lžicí dáváme na plech s pečícím papírem a tvarujeme tyčky nebo třeba kolečka či kroužky. 

Pečeme přibližně 20-30min. Dobrou chuť.

Cuketovo-mozzarellové tyčky
Cuketovo-mozzarellové tyčky