Skip to main content

Cuketový perník

Rychlý, vláčný, chutný a neskutečně žravý, to je tento cuketový perník. Jako základ receptu jsem použila maminčin jablkový perník (receptu tu už máte) a vyměnila jablka za cuketu a přidala kakao a perníkové koření. Výsledek je dokonalý. Perník se mnou pekla Gábi, takže jsme měly i skvělou aktivitu na dopoledne. Pokud chcete perník nižší, použijte klasický plech, pokud naopak máte radši vysoké perníky, použijte menší plech. Pak už jen přizpůsobte dobu pečení. Dobrou chuť. 

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 3 vajíčka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 2 hrnky najemno nastrouhané a vody zbavené cukety
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 čokoláda
  • kokos

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. 

 

Plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou. Do mísy si dáme mouku, do ní prášek do pečiva, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme vejce, olej, mléko, kakao, perníkové koření a najemno nastrouhanou cuketu a dobře promícháme. 


Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme přibližně 30-40min. Po upečení a vychladnutí polijeme rozehřátou čokoládou a posypeme kokosem nebo jen pocukrujeme. 

 

Perník lze péct i ve formě na srnčí hřbet. 

 

Dobrou chuť.

Cuketový perník
Cuketový perník
Cuketový perník
Cuketový perník
Cuketový perník