Skip to main content

Datlové košíčky

Nepečené datlové košíčky jako cukroví na poslední chvíli nebo jako mlska na kdykoli. Tyto košíčky jsou výborné, bez lepku a pochutnáte si na nich vy i děti. Navíc jsou nachystané opravdu bleskově, takže, kdo nestíhá péct, tyto košíčky vás zachrání. 

  • 100g datlí
  • 100ml horké vody
  • 100g vlašských ořechů
  • 3 lžíce kakaa
  • hrst lyo nebo sušené ovoce, nasekané ořechy, semínka
 
  • 2 lžíce javorového sirupu a 2 lžíce kakaa
 

nebo 

  • vysokoprocentní čokoláda rozpuštěná

Datle si zalijeme horkou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat. Takto nachystané datle dáme spolu s ořechy a kakaem do mixéru a umixujeme dohladka. A máme těsto. 


Muffinové košíčky si dáme do muffinového plechu a připravené těsto do nich z půlky naplníme. Upěchujeme lžičkou a dáme na 10 minut do lednice. 


Mezitím si připravme polevu. Směs lyo nebo sušeného ovoce, ořechy a semínka si nasekáme na menší kousky.

 

A buď si rozpustíme ve vodní lázni vysokoprocentní čokoládu nebo smícháme 2 lžíce kakaa se 2 lžícemi javorového sirupu. 


Košíčky vyndáme z lednice. Polijeme buď čokoládou nebo kakaovou polevou, posypeme směsí z ořechů a ovoce a opět dáme na 10 minut do lednice ztuhnout. 


Jakmile máme košíčky ztuhlé, můžeme je vyndat z papírových košíků a podávat. A nebo si je v košíčkách nechte a servírujte tak. 


Dobou chuť. 

Datlové košíčky
Datlové košíčky
Datlové košíčky