Skip to main content

Datlovo-mrkvové sušenky

Datlovo-mrkvové sušenky pro děti i dospělé. Oslazené jsou jen datlemi a díky vločkám jsou i přirozeně bezlepkové. Nedávala jsem do nich ani žádný tuk a jsou opravdu moc dobré. Hodit se vám budou na mlsání do školy, práce nebo s dětmi do parku. 

  • 30g vlašských ořechů
  • 60g ovesných vloček
  • 80g datlí
  • 50ml horké vody
  • 1 vejce
  • 1 mrkev (cca.60g)
  • 1 lžička prášku do pečiva

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Datle si dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut nabobtnat. 

 

Pak dáme datle i s vodou do mixéru a pomixujeme. Přidáme mrkev, vločky i ořechy a vše opět rozmixujeme. Nemixovala jsme úplně dohladka, ale nechala, aby byly vidět kousky. 

 

Přidáme vajíčko, lžičku prášku do pečiva a promícháme. 

 

Pak rukou vytváříme malé kuličky, které trošku umáčkneme vidličkou. 

 

Pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Z daného množství jsem měla 14 kusů. 

 

Dobrou chuť.

Datlovo-mrkvové sušenky
Datlovo-mrkvové sušenky
Datlovo-mrkvové sušenky
Datlovo-mrkvové sušenky
Datlovo-mrkvové sušenky