Datlovo-mrkvové sušenky pro děti i dospělé. Oslazené jsou jen datlemi a díky vločkám jsou i přirozeně bezlepkové. Nedávala jsem do nich ani žádný tuk a jsou opravdu moc dobré. Hodit se vám budou na mlsání do školy, práce nebo s dětmi do parku.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Datle si dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut nabobtnat.
Pak dáme datle i s vodou do mixéru a pomixujeme. Přidáme mrkev, vločky i ořechy a vše opět rozmixujeme. Nemixovala jsme úplně dohladka, ale nechala, aby byly vidět kousky.
Přidáme vajíčko, lžičku prášku do pečiva a promícháme.
Pak rukou vytváříme malé kuličky, které trošku umáčkneme vidličkou.
Pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Z daného množství jsem měla 14 kusů.
Dobrou chuť.