Skip to main content

Datlovo-ořechové koule

Datlovo-ořechové koule je ze 3 ingrediencí. Perfektní dezert jako zdravé mlsání, bez lepku, bez cukru, bez mléka. Hotové jsou velmi rychle a chutnat budou všem. Kombinace ořechů, ořechového másla a datlí je zkrátka bezkonkurenční. Kdo se do nich pustí? 

  • 5 datlí medjool
  • 40g arašídového másla
  • 100g vlašských ořechů
 
  • 50ml horké vody

Datle si vypeckujeme a zalijeme je horkou vodou a necháme 15 minut nabobtnat. Datle si poté rozmixujeme. 


Ořechy si také rozmixujte najemno a odeberte 3 vrchovaté lžíce na talířek a nechejte je na obalení. 


K rozmixovaným datlím přidejte arašídové máslo a ořechy a vše dobře promíchejte. 


Poté ze směsi v ruce vytvarujte koule a obalte v oříškách, které jste si připravili na talíř. 


Koule dejte alespoň na dvě hodiny do lednice a můžete podávat. 


Uchovávejte v lednici a během 3 dní spotřebujte. 


Dobrou chuť. 

Datlovo-ořechové koule
Datlovo-ořechové koule
Datlovo-ořechové koule
Datlovo-ořechové koule