Domácí lučina ve verzi pro děti od 8 měsíců, od 1 roku a i fit verzi. Takže si každý najde tu svojí. A proč ji vůbec chystat? Je výborná, snadná a i vám vyjde levněji než kupovaná. Já ji používám do pomazánek, na chleba ale i nasladko do nepečeného dortu. Vyzkoušíte? A kterou verzi si vyberete?
Jogurt si smícháme se smetanou. Do misky si dáme velký cedník a vyložíme ho perlanem. Do něj vlijeme směs jogurtu a smetany.
Připravte si takovou misku, aby se cedník nedotýkal dna misky a byl tam prostor na odkapávání syrovátky.
Misku i s cedníkem poté zakryjte potravinovou fólií a dejte na 24h do lednice. Ze směsi vám vykape syrovátka a v cedníku budete mít domácí lučinu.
Tu můžete použít naslano do pomazánek, dochutit bylinkami, sušenými rajčaty, solí…a nebo i nasladko, jako základ krému na například nepečený dort.
V lednic vám vydrží přibližně 4-5 dní.
Dobrou chuť.