Skip to main content

Domácí mandlové mléko

Domácí mandlové mléko. Konečně jsem ho mohla vyzkoušet a to díky neskutečnému odšťavňovači Hurom. Mandle stačí nechat předem namočit a pak odšťavnit a domácí mandlové mléko je hotové. Nedokážu si představit snadnější postup. V tomto odšťavňovači se do mléka nedostanou žádné kousky, takže má dokonalou konzistenci. 

 

A co nachystat z mandlového mléka nebo odšťavených mandlí? Sledujte mě pro další recepty. 

  • 2 hrnky mandlí
  • 4 hrnky vody

Mandle si zalijeme vodou a necháme je minimálně 8 hodin, ale klidně i déle ve vodě, aby se hezky nasákly. 

Poté vodu sceďte a nahraďte stejným množství čisté vody (4 hrnky). Připravte si odšťavňovač Hurom a do něj postupně lijte mandle i s vodou. A nechte odšťavňovač pracovat. A za několik minut budete mít dokonalé mandlové mléko. 

Mléko můžete nechat jen tak nebo dosladit případně dochutit třeba vanilkou nebo skořicí. 

Dobrou chuť. 

Domácí mandlové mléko
Domácí mandlové mléko