Domácí müsli tyčinky se vám budou hodit jako rychlá svačinka nebo snídaně na cestu. Připravené jsou raz dva a pochutnáte si na nich vy i děti. Slazené jsou pouze datlemi medjool. Ale pokud máte rádi opravdu sladké tyčinky, můžete si dosladit třeba medem nebo čekankovým sirupem. Tyčinky je možné variovat a připravit různé příchutě, obměnit oříšky nebo ovoce. Ať vám chutnají.
Ovesné vločky si spolu s mandlovými plátky dáme na pánev a zhruba 5 minut na středním plameni opražíme na sucho. Když začnou vonět, ostavíme z plotny a necháme vychladnout.
Mezitím si dáme do misky datle medjool, které zalijeme vřelou vodou a necháme 15 minut nabobtnat. Poté je rozmixujeme na kaši.
K datlové kaši přidáme ovesné vločky s mandlemi, arašídové máslo a hrst nasekaného lyo ovoce a vše dobře ideálně rukama promícháme.
Směs poté přendáme do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem a dobře upěchujeme rukou nebo dnem sklenice. A nebo, pokud máte, dejte rovnou do silikonové formy na tyčinky.
Nepečená verze – směs dáme alespoň na 3 hodiny do lednice nebo na hodinu do mrazáku ztuhnout. Poté rozkrájíme na tyčky/čtverečky a můžeme polít rozehřátou čokoládou a posypat lyo ovocem.
Pečená verze – Tyčinky dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a necháme cca. 15 minut péct dozlatova. Poté necháme vychladnout, rozkrájíme na tyčky/čtverečky nebo jen vyndáme z formy a můžeme polít rozehřátou čokoládou a posypat lyo ovocem.
Nepečené tyčky skladujeme v lednici, pečené tyčky skladujeme ve vzduchotěsné dóze. Tyčky je možné i uchovávat v mrazáku.
Dobrou chuť.