Domácí piškoty pro děti jsou vhodnější alternativou k přeslazeným kupovaným piškotům. Tyto piškoty jsou již druhou variantou, kterou jsem připravila. První varianta je s čekankovým sirupem a najdete ji u mě mezi recepty pro děti od 9 měsíců. Tato varianta je již s kokosovým cukrem a proto recept řadím až od 1 roku. I tak nejsou piškoty vůbec primárně sladké, ale jen lehce nasládlé. Pokud chcete opravdu sladké piškoty, dejte dvojí dávku cukru, ale myslím, že pro děti to není třeba.
S těstem se hezky pracuje a upečené piškoty jsou pěkně měkoučké. Já jsem je tentokrát využila do tiramisu, ale Gábi je mlsá i jen tak samotné. Vyzkoušejte, chuťově jsou opravdu výborné.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do misek si dámě žloutky a bílky zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V druhé misce si vyšleháme žloutky s cukrem. Tuto směs poté opatrně vmícháme do sněhu a nakonec vmícháme i mouku. s práškem do pečiva.
S těstem pracujeme velmi opatrně, aby se nám bílky nerozbily.
Takto připravené těsto si vložíme do zdobičky nebo pokud nemáte, dejte do pevnějšího pytlíku a ustřihněte špičku.
Na plech s pečícím papírem vytváříme zdobičkou bochánky nebo delší piškoty, podle toho, jaké budeme chtít využít.
Pečeme přibližně 10-20min. Po dopečení necháme piškoty několik hodin proschnout a jen je přikryjeme utěrkou. Skladujte v uzavřené nádobě. Dobrou chuť.