Skip to main content

Domácí piškoty pro děti 2

Domácí piškoty pro děti jsou vhodnější alternativou k přeslazeným kupovaným piškotům. Tyto piškoty jsou již druhou variantou, kterou jsem připravila. První varianta je s čekankovým sirupem a najdete ji u mě mezi recepty pro děti od 9 měsíců. Tato varianta je již s kokosovým cukrem a proto recept řadím až od 1 roku. I tak nejsou piškoty vůbec primárně sladké, ale jen lehce nasládlé. Pokud chcete opravdu sladké piškoty, dejte dvojí dávku cukru, ale myslím, že pro děti to není třeba. 

S těstem se hezky pracuje a upečené piškoty jsou pěkně měkoučké. Já jsem je tentokrát využila do tiramisu, ale Gábi je mlsá i jen tak samotné. Vyzkoušejte, chuťově jsou opravdu výborné. 

  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 5 lžic špaldové mouky
  • špetka prášku do pečiva

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do misek si dámě žloutky a bílky zvlášť. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V druhé misce si vyšleháme žloutky s cukrem. Tuto směs poté opatrně vmícháme do sněhu a nakonec vmícháme i mouku. s práškem do pečiva. 

S těstem pracujeme velmi opatrně, aby se nám bílky nerozbily. 

Takto připravené těsto si vložíme do zdobičky nebo pokud nemáte, dejte do pevnějšího pytlíku a ustřihněte špičku. 

Na plech s pečícím papírem vytváříme zdobičkou bochánky nebo delší piškoty, podle toho, jaké budeme chtít využít. 

Pečeme přibližně 10-20min. Po dopečení necháme piškoty několik hodin proschnout a jen je přikryjeme utěrkou. Skladujte v uzavřené nádobě. Dobrou chuť.

Domácí piškoty pro děti
Domácí piškoty pro děti
Domácí piškoty pro děti