Už párkrát mi přišel dotaz na recept na drožďovku. U nás doma se snad nikdy nedělala, takže jsem ani moc nevěděla, co si pod tím představit. Ale moje zvědavost byla větší, hlavně po tom, co jsem ji objevila i na jídelníčku v naší školce. Musím říct, že úplně moje oblíbená nebude, musela jsem ji i zjemnit lučinou a pak se teda dala sníst. Ale holky ji ani neochutnaly. Je dost chuťově specifická a do školky pro prťata teda nevím…
Na pánvi si rozehřejte máslo a přidejte na jemno nakrájenou cibuli a orestujte do zlatova. Poté přidejte rozdrobené droždí a na malý plamen nechte rozpustit.
Přidejte celé vejce a zamíchejte s droždím až se vám hezky vysráží. Ochuťte solí a pepřem.
Pánev sundejte z plotny, nechte trošku zchladnout a poté zamíchejte lučinu a můžete podávat na oblíbeném pečivu.
Dobrou chuť.