Drožďové knedlíčky jsem musela vyzkoušet. Doporučila mi je moje milá sledující Renatka. A tady máte recept. Hodit se bude všem, kdo nemají rádi klasické játrové. Musím říct, že chutnaly mně i holkám. Kdo je vyzkouší?
Máslo si rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme rozdrobené droždí a za neustálého míchání necháme rozpustit. Jakmile máme hotovo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Poté ke směsi přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku, petrželku a kurkumu. Vše promícháváme a postupně přisypáváme strouhanku až se nám vytvoří kompaktní tužší těsto. Z něj pak můžeme buď rukou vyvalovat knedlíčky. Nebo jen lžičkou vykrajujte knedlíčky a rovnou dávejte do vařící se polévky.
Vyzkoušejte nejprve jeden knedlíček a pokud se vám nerozvaří, máte správnou hustotu, pokud by se rozvařil, přidejte strouhanku.
Knedlíčky pár minut povařte a můžete podávat. Skvěle budou chutnat ve vývaru se zeleninou.
Dobrou chuť.