Skip to main content

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky jsem musela vyzkoušet. Doporučila mi je moje milá sledující Renatka. A tady máte recept. Hodit se bude všem, kdo nemají rádi klasické játrové. Musím říct, že chutnaly mně i holkám. Kdo je vyzkouší? 

  • 2 lžíce másla
  • 1,5 kostky droždí
  • 2 vejce
  • cca. 70g strouhanky (podle potřeby)
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 malé cibule
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička petrželky
  • 1/2 lžičky kurkumy pro barvu
  • špetka pepře
  • špetka soli

Máslo si rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme rozdrobené droždí a za neustálého míchání necháme rozpustit. Jakmile máme hotovo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. 

 

Poté ke směsi přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku, petrželku a kurkumu. Vše promícháváme a postupně přisypáváme strouhanku až se nám vytvoří kompaktní tužší těsto. Z něj pak můžeme buď rukou vyvalovat knedlíčky. Nebo jen lžičkou vykrajujte knedlíčky a rovnou dávejte do vařící se polévky. 

 

Vyzkoušejte nejprve jeden knedlíček a pokud se vám nerozvaří, máte správnou hustotu, pokud by se rozvařil, přidejte strouhanku.  

 

Knedlíčky pár minut povařte a můžete podávat. Skvěle budou chutnat ve vývaru se zeleninou. 

 

Dobrou chuť. 

Drožďové knedlíčky
Drožďové knedlíčky
Drožďové knedlíčky