Skip to main content

Dýňová bábovka

Dokonalá a vláčná dýňová bábovka nebo perník či chlebík. Tento recept je tvárný a využijete ho do bábovkové formy, na plech nebo do formy na srnčí hřbet či chlebík. A pokud máte doma hodně dýní jako my, budete ho péct opravdu často. U nás zmizela bábovka během jediného dne. Recept je vhodný pro děti od 1 roku. 

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 3 vajíčka
  • 120g másla
  • 1/2 hrnku mléka
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 2 hrnky najemno nastrouhané dýně
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 3 lžíce povidel

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Plech/formu si vymažeme olejem a vysypeme moukou. 

 

Do mísy si dáme mouku, do ní prášek do pečiva, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme vejce, změklé máslo, mléko, perníkové koření, mletý hřebíček, povidla a najemno nastrouhanou dýni a dobře promícháme. 

Těsto vlijeme na připravený plech/do formy a pečeme.

 

V bábovkové formě pečte přibližně hodinu, na plechu 30-40min. Vyzkoušejte špejlí, zda je upečeno.

 

Po upečení stačí pocukrovat nebo můžete pomazat povidly a posypat plátky mandlí.


Dobrou chuť.

Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka