Dokonalá a vláčná dýňová bábovka nebo perník či chlebík. Tento recept je tvárný a využijete ho do bábovkové formy, na plech nebo do formy na srnčí hřbet či chlebík. A pokud máte doma hodně dýní jako my, budete ho péct opravdu často. U nás zmizela bábovka během jediného dne. Recept je vhodný pro děti od 1 roku.
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Plech/formu si vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Do mísy si dáme mouku, do ní prášek do pečiva, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme vejce, změklé máslo, mléko, perníkové koření, mletý hřebíček, povidla a najemno nastrouhanou dýni a dobře promícháme.
Těsto vlijeme na připravený plech/do formy a pečeme.
V bábovkové formě pečte přibližně hodinu, na plechu 30-40min. Vyzkoušejte špejlí, zda je upečeno.
Po upečení stačí pocukrovat nebo můžete pomazat povidly a posypat plátky mandlí.
Dobrou chuť.