Hokkaido polévka je u nás oblíbená již několik let. V této variaci si ji s námi může dát i dcerka, protože je vhodná pro děti již od 7. měsíce. Polévka je sama o sobě dost sytá, ale můžete přidat i na ghí připravené krutonky z pečiva. Příprava je rychlá a v sezóně dýní tento recept nemůže chybět. Vyzkoušejte a uvidíte.
V hrnci si rozehřejeme ghí. Na něm osmahne na kostičky nakrájený brambor, mrkev a dýni, kterou zbavíme jader. Poté zalijeme vývarem nebo vodou, pokud nemáte vývar. Přidáme snítku libečku a vaříme doměkka.
Jakmile se nám zelenina uvaří, vše rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí.
Podáváme ozdobené dýňovým olejem a petrželkou.
Dobrou chuť.