Skip to main content

Dýňová polévka

Tato dýňová polévka je vhodná pro děti již od 7. měsíce. Hokkaido polévka je u nás oblíbená již několik let. V této variaci si ji s námi může dát i dcerka. Polévka je sama o sobě dost sytá, ale můžete přidat i na ghí připravené krutonky z pečiva. Příprava je rychlá a v sezóně dýní tento recept nemůže chybět. Vyzkoušejte a uvidíte. 

  • 1 lžíce ghí
  • 1 menší dýně hokkaido
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • snítka libečku
  • 1l vývaru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • dýňový olej a petrželka na ozdobu

V hrnci si rozehřejeme ghí. Na něm osmahne na kostičky nakrájený brambor, mrkev a dýni, kterou zbavíme jader. Poté zalijeme vývarem nebo vodou, pokud nemáte vývar. Přidáme snítku libečku a vaříme doměkka.  

Jakmile se nám zelenina uvaří, vše rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme ozdobené dýňovým olejem a petželkou.  Dobrou chuť.