Skip to main content

Dýňová polévka

Hokkaido polévka je u nás oblíbená již několik let. V této variaci si ji s námi může dát i dcerka, protože je vhodná pro děti již od 7. měsíce. Polévka je sama o sobě dost sytá, ale můžete přidat i na ghí připravené krutonky z pečiva. Příprava je rychlá a v sezóně dýní tento recept nemůže chybět. Vyzkoušejte a uvidíte. 

  • 1 lžíce ghí
  • 1 menší dýně hokkaido
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • snítka libečku
  • 1l vývaru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • dýňový olej a petrželka na ozdobu
  • sůl (pro děti od 1 roku a dospělé)

V hrnci si rozehřejeme ghí. Na něm osmahne na kostičky nakrájený brambor, mrkev a dýni, kterou zbavíme jader. Poté zalijeme vývarem nebo vodou, pokud nemáte vývar. Přidáme snítku libečku a vaříme doměkka.  

 

Jakmile se nám zelenina uvaří, vše rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí.

 

Podáváme ozdobené dýňovým olejem a petrželkou.  

 

Dobrou chuť.

Dýňová polévka