Skip to main content

Dýňové koření a sirup

Podzim je moje nejoblíbenější roční období a sním i vůně skořice a chuť dýňovýho lattéčka. Kdo je v tom se mnou, může si připravit svoje dýňový koření a z něj pak dokonalý sirup do kávy nebo třeba na palačinky. Vyzkoušíte? 

  • 6 lžiček skořice
  • 2 lžičky zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • zrníčka z poloviny vanilkového lusku
  • 1,5 hrnku vody
  • 1 hrnek cukru
  • 3 lžíce dýňového koření

Všechno koření si dáme do mističky, přidáme zrníčka z vanilkového lusku (nožem rozkrojte vanilkový lusk a zrníčka vydlabejte) a promícháme. Takto máte připravenou směs dýňového koření. 


Do hrnce si dáme cukr a vodu a zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Poté přidáme dýňové koření a vaříme dalších přibližně 30 minut. 


Sirup necháme vychladnout a poté přelijeme do čisté nádoby a necháme 2 dny v lednici uležet.


Sirup přidáváme třeba do kávy. Nebo i ovesných kaší či na palačinky. 


Dobrou chuť. 

Dýňové koření a sirup
Dýňové koření a sirup