Podzim je moje nejoblíbenější roční období a sním i vůně skořice a chuť dýňovýho lattéčka. Kdo je v tom se mnou, může si připravit svoje dýňový koření a z něj pak dokonalý sirup do kávy nebo třeba na palačinky. Vyzkoušíte?
Všechno koření si dáme do mističky, přidáme zrníčka z vanilkového lusku (nožem rozkrojte vanilkový lusk a zrníčka vydlabejte) a promícháme. Takto máte připravenou směs dýňového koření.
Do hrnce si dáme cukr a vodu a zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Poté přidáme dýňové koření a vaříme dalších přibližně 30 minut.
Sirup necháme vychladnout a poté přelijeme do čisté nádoby a necháme 2 dny v lednici uležet.
Sirup přidáváme třeba do kávy. Nebo i ovesných kaší či na palačinky.
Dobrou chuť.