Dýňové lívance jsou krásně nadýchané a provoněné skořicí. Připravila jsem pro vás dvě verze, jednu oslazenou jen banánem a druhou bez banánu a oslazenou javorovým nebo čekankovým sirupem. Lívance měly obrovský úspěch u nás všech a věřím, že si pochutnáte i vy.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Dýni si omyjeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kousky, které dáme do zapékací mísy s troškou vody, přikryjeme a pečeme doměkka (přibližně 30 minut). Poté necháme dýni vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Do misky si dáme dýňové pyré, (ve verzi do 1 roku i banán), mouku, mléko, vejce, skořici a prášek do pečiva. Rozmixujeme vše do hladka a necháme přibližně 15 minut odstát.
Poté smažíme lívance na kapce ghí dozlatova z obou stran.
Podáváme s ovocem a pro děti od 1 roku osladíme javorovým nebo čekankovým sirupem.
Dobrou chuť.