Skip to main content

Dýňové lívance

Dýňové lívance jsou krásně nadýchané a provoněné skořicí. Připravila jsem pro vás dvě verze, jednu oslazenou jen banánem a druhou bez banánu a oslazenou javorovým nebo čekankovým sirupem. Lívance měly obrovský úspěch u nás všech a věřím, že si pochutnáte i vy. 

  • 180g dýňového pyré
  • 130g špaldové mouky
  • 140ml rostlinného mléka
  • 1/2 zralého banánu
  • 2 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ghí na smažení
  • ovoce 
  • 200g dýňového pyré
  • 130g špaldové mouky
  • 140ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ghí na smažení
  • ovoce 
  • javorový nebo čekankový sirup

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Dýni si omyjeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kousky, které dáme do zapékací mísy s troškou vody, přikryjeme a pečeme doměkka (přibližně 30 minut). Poté necháme dýni vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem. 

 

 

Do misky si dáme dýňové pyré, (ve verzi do 1 roku i banán), mouku, mléko, vejce, skořici a prášek do pečiva. Rozmixujeme vše do hladka a necháme přibližně 15 minut odstát. 

 

 

Poté smažíme lívance na kapce ghí dozlatova z obou stran. 

 

 

Podáváme s ovocem a pro děti od 1 roku osladíme javorovým nebo čekankovým sirupem. 

 

 

Dobrou chuť. 

Dýňové lívance
Dýňové lívance