Skip to main content

Dýňový brumíci

A další recept na brumíky. Tentokrát s momentálně sezónní dýní. Udělala opět slazené  banány, ale i cukrem pro starší děti. Využila jsem k tomu modifikovaný recept na kefírové brumíky. Jedna verze je vhodná pro děti už od 8 měsíců a druhá od roka. Po upečení jsou trošku hutnější, díky dýni, než klasické piškotové těsto, ale na chuť jsou výborné. Takže u nás je sváča a dost možná i snídaně jasná. Pár kousků jsem si i hodila do mrazáku, budou se určitě hodit. Kdo se do nich pustí? 

  • 150g hladké mouky
  • 150ml kefíru
  • 2 zralé banány (150g)
  • 150g na páře vařené dýně hokkaido
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 1 lžíce karobu
  • 4 lžíce oleje
  • 150g hladké mouky
  • 150ml kefíru
  • 150g na páře vařené dýně hokkaido
  • 70g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 lžíce oleje

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. 

V misce si dohladka rozmixujeme uvařenou dýni. Poté rozmačkáme vidličkou banány na kaši  nebo přidáme cukr (podle varianty, kterou pečeme). 

 

Přidáme vejce a promícháme. Poté vlijeme kefír, olej, přidáme mouku, prášek do pečiva a vanilkovou pastu a vše dobře promícháme. 

 

Poté si zhruba 1/5 těsta oddělíme a vmícháme do ní karob (pro děti od 1 roku kakao). 

 

Tmavé těsto si dáme do zdobičky na dorty a vtlačíme ho do oušek a tlapek brumíků. Lžicí pak dáme do formiček bílé těsto. Formu mám silikonovou a nijak ji nevymazávám. 

 

Těsto mi vyšlo na 6ks brumíků a 4 ks zajíčků.

 

Pečeme přibližně 35 minut dozlatova. 

 

Dobrou chuť.

dýňový brumíci
dýňový brumíci