A další recept na brumíky. Tentokrát s momentálně sezónní dýní. Udělala opět slazené banány, ale i cukrem pro starší děti. Využila jsem k tomu modifikovaný recept na kefírové brumíky. Jedna verze je vhodná pro děti už od 8 měsíců a druhá od roka. Po upečení jsou trošku hutnější, díky dýni, než klasické piškotové těsto, ale na chuť jsou výborné. Takže u nás je sváča a dost možná i snídaně jasná. Pár kousků jsem si i hodila do mrazáku, budou se určitě hodit. Kdo se do nich pustí?
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
V misce si dohladka rozmixujeme uvařenou dýni. Poté rozmačkáme vidličkou banány na kaši nebo přidáme cukr (podle varianty, kterou pečeme).
Přidáme vejce a promícháme. Poté vlijeme kefír, olej, přidáme mouku, prášek do pečiva a vanilkovou pastu a vše dobře promícháme.
Poté si zhruba 1/5 těsta oddělíme a vmícháme do ní karob (pro děti od 1 roku kakao).
Tmavé těsto si dáme do zdobičky na dorty a vtlačíme ho do oušek a tlapek brumíků. Lžicí pak dáme do formiček bílé těsto. Formu mám silikonovou a nijak ji nevymazávám.
Těsto mi vyšlo na 6ks brumíků a 4 ks zajíčků.
Pečeme přibližně 35 minut dozlatova.
Dobrou chuť.