Miluju období huňatých svetrů, barevného listí a dýňového latte. Pumpkin spice latte jsem objevila před lety v USA, kde jsem nějaký čas žila a musím říct, že to byla moje Starbucks závislost. Poslední dobou je dýňové latté populární i tady, ale u nás na vesnici moc k dostání není 🙂 A tak jsem si do lednice nachystala dýňový sirup a kávu s ním si můžu dát kdykoli. A co vy? Máte rádi dýňové latte?
Semínek zbavenou dýni si uvaříme na páře nebo upečeme v troubě a rozmixujeme dohladka.
Do hrnce si dáme vodu a veškeré koření a necháme přejít varem, poté přidáme dýňové pyré a za stálého míchání vaříme 5 minut. Nakonec přidáme kondenzované mléko a promícháme. Pokud chcete, můžete přidat i lžíci rumu.
Jestli chcete mít sirup řidší, přidejte si více vody, pokud naopak preferujete víc pastu, jako já, vodu uberte.
A pak už si jen připravte kávu dle preferencí a sirup v ní rozmíchejte nebo jím polijte šlehačku či napěněné mléko.
Skladujte v lednici a do 2 týdnů spotřebujte.
Dobrou chuť.