Skip to main content

Frankfurtská polévka

Tuto polévku jsem vařila už před časem, ale konečně jsem se dostala k receptu. Polévku má rád hlavně můj partner, protože tam není zelenina, ale párek. Do polévky přidávám mimo sladké papriky i uzenou, protože díky ní dostane polévka šmrnc. Pokud nemáte čerstvý libeček a petrželku, použijte sušené. Polévku nijak nezjemňuji smetanou, ale pokud jste tak zvyklý, určitě tím nic nezkazíte. 

  • 4 nožky párku
  • 4 brambory
  • 1l zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžička libečku
  • 1 lžička petrželky
  • sůl 
  • pepř

Do hrnce si dáme jednu lžíci másla a na ní osmahneme na kolečka nakrájené párky. Ty poté vyndáme na talíř a výpek necháme v hrnci a přidáme k němu 3 lžíce másla. Na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a paprikami (sladkou a uzenou) a necháme minutku lehce osmahnout. Pozor, aby se paprika nespálila, zhořkla by. 

 

 

Poté zalijeme vývarem a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, pepř, libeček a petrželku. 

Vaříme do změknutí brambor. 

 

 

Dobrou chuť. 

Frankfurtská polévka