Skip to main content

French toast

Miluju francouzské toasty. Je to moje oblíbená sladká snídaně, ale i svačina. Dokážu si je představit i na večeři. Toasty jsem připravila z domácího toastového chleba a i Gábi moc chutnaly. V některých receptech najdete francouzské toasty z vánočky, no proč by ne. Postup bude stejný. Připravila jsem pro vás verzi pro děti od 9 měsíců a od 1 roku. Kdo má taky rád tyto toasty? Vyzkoušíte zítra k snídani? 

  • 6 plátků toastového chleba 
  • 100ml kokosového mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky vanilkové pasty
  • čekankový sirup (nemusí být)
  • ovoce
  • 1 lžička ghí
  • 6 plátků toastového chleba 
  • 100ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky vanilkové pasty
  • javorový nebo čekankový sirup
  • ovoce
  • 1 lžička ghí

Do misky si dáme vajíčka a vyšleháme je metličkou. Poté přidáme mléko, skořici, vanilkovou pastu a vše promícháme. 

 

Na nepřilnavou pánev si dáme lžičku ghí a rozetřeme. Poté ji rozpálíme. 

 

Toastový chleba si nakrájíme na plátky. Každý plátek z obou stran ponoříme do připravené směsi. Následně dáme toastový chleba na pánev a smažíme dozlatova z obou stran. 

 

Servírujeme s javorovým nebo čekankovým sirupem a ovocem. 

French toast
French toast
French toast
French toast
French toast
French toast