Skip to main content

Frittata

Frittata je rychlá večeře, kterou můžete připravit na 1000 způsobů. Tato frittata je s meděvím česnekem a jarní cibulkou a bez masa. Použila jsem sušenou zeleninu z Lidlu, je bez oleje a díky ní budete mít frittatu raz dva. Kdo chce, může samozřejmě použít zeleninu i čerstvou. 🙂 Ale tu na pánvi nejprve osmahněte, aby změkla a teprve pak zalijte vajíčky. A nebo si přidejte šunku, či uzenýho lososa. Zkrátka frittata je skvělá v tom, že těch variant je opravdu nespočet. Co byste si do frittaty dali vy?  

  • 4 vejce
  • 1 mozzarella
  • hrst medvědího česneku
  • kousek jarní cibulky
  • hrst sušené zeleniny (rajčata, lilek, cuketa)
  • 1 lžička ghí
  • sůl
  • pepř

Mozzarellu si nastrouháme nahrubo, sušenou zeleninu, jarní cibulku i medvědí česnek si nakrájíme na kousky. 

Vajíčka si rozšleháme a vmícháme do připravené zeleniny. 


Na pánvičku si dáme lžičku ghí, zalijeme připravenou směsí, osolíme, opepříme. Zaklopíme pokličkou a necháme na nízký plamen vařit, dokud nejsou vajíčka hotová. To poznáte na povrchu, že už vajíčka máte hotová, protože nebudou tekutá (důležité je mít frittatu zaklopenou nebo pokud máte pánvičku vhodnou do trouby, můžete dát na 10 min na 170 stupňů i tam). 

 

Podáváme samotné nebo třeba s vařenými brambory. 

 

Dobrou chuť. 

Frittata
Frittata
Frittata