V hlavni roli příloha – gratinované brambory. Není to teda žádná dietka, ale čas od času je udělám. Tentokrát jsme si k nim udělali steak, ale já bych je mohla mít i jen tak.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Brambory si oloupeme a nastrouháme na tenoučké plátky. Dále si připravíme směs ze smetany. Do smetany si dáme pepř, kmín, muškátový oříšek a zamícháme. Zapékací mísu nebo vyšší plech si vymažeme máslem a narovnáme první vrstvu brambor. Na ni dáme část smetanové směsi, posolíme a posypeme nastrouhaným parmezánem. Takto opakujeme až budeme mít minimálně 5-6 vrstev. Jakmile dokončíme vrstvení, dáme brambory do trouby a pečeme na 170 stupňů 1,5-2 hodiny. Můžeme použít jako přílohu nebo jako hlavních chod se zeleninou. Dobrou chuť.