Halloumi koule s mrkví mají několikero využití. Můžete je podávat jako předkrm, slanou svačinku a nebo i hlavní chod. Halloumi sýr u nás frčí hlavně v létě na grilovačky, je fajn, že se neroztéká. A i proto jsem ho použila do těchto mrkvových koulí. U Gábi opět úspěch a musím říct, že mně taky moc chutnaly. Vyzkoušíte?
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Do misky si nahrubo nastrouháme mrkev i halloumi sýr. Přidáme vajíčko, pažitku, papriku, kmín, sůl a mouku. Já jsem použila špaldovou celozrnnou mouku, ale půjde to i s klasickou hladkou.
Vše dobře rukou promíchejte. Poté vytvářejte koule, které dáte do pekáčku. Z daného množství jsem měla 12 koulí.
Koule podlijte malinko vodou, zakryjte alobalem a dejte péct na 40 minut do trouby. V půlce pečení alobal sundejte.
Podávat můžete jako hlavní chod s brambory a zeleninou nebo můžete mít jako předkrm či slanou svačinku.
Dobrou chuť.