Skip to main content

Halloumi koule s mrkví

Halloumi koule s mrkví mají několikero využití. Můžete je podávat jako předkrm, slanou svačinku a nebo i hlavní chod. Halloumi sýr u nás frčí hlavně v létě na grilovačky, je fajn, že se neroztéká. A i proto jsem ho použila do těchto mrkvových koulí. U Gábi opět úspěch a musím říct, že mně taky moc chutnaly. Vyzkoušíte? 

  • 250g halloumi sýru
  • 150g mrkve
  • 3 lžičky nakrájené pažitky
  • 1 vejce
  • 3-4 lžíce mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl
  • 100ml vody

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. 


Do misky si nahrubo nastrouháme mrkev i halloumi sýr. Přidáme vajíčko, pažitku, papriku, kmín, sůl a mouku. Já jsem použila špaldovou celozrnnou mouku, ale půjde to i s klasickou hladkou. 


Vše dobře rukou promíchejte. Poté vytvářejte koule, které dáte do pekáčku. Z daného množství jsem měla 12 koulí. 

Koule podlijte malinko vodou, zakryjte alobalem a dejte péct na 40 minut do trouby. V půlce pečení alobal sundejte. 


Podávat můžete jako hlavní chod s brambory a zeleninou nebo můžete mít jako předkrm či slanou svačinku. 


Dobrou chuť. 

Halloumi koule s mrkví
Halloumi koule s mrkví
Halloumi koule s mrkví
Halloumi koule s mrkví
Halloumi koule s mrkví