Hovězí na česneku, snadná klasika s bramborovým knedlíkem a špenátem. U nás tyto klasiky frčí a jedí je všichni, i partner, a to je co říct. 🙂 Knedlíky většinou kupuju, nějak jsem se ještě nehecla je dělat pravidelně. Kdo knedlíky vaří a kdo radši koupí?
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Na pánev si dáme rozehřát sádlo. Celý kus masa si osolíme ze všech stran a poté ho i ze všech stran opečeme do zlatova. Následně maso vyjmeme, vložíme do zapékací mísy. Poté maso pomažeme prolisovaným česnekem (4 stroužky), přilijeme cca. 150ml vody, přihodíme 4 na půl rozpůlené stroužky česneku, zaklopíme a dáme péct do trouby.
Mezitím si na zbylém sádle osmahneme na malé kousky nakrájenou cibuli. Jakmile má cibule zlatavou barvu, zaprášíme moukou a lehce orestujeme. Pak zalijeme 200ml vody. Přihodíme kuličky pepře a nového koření a tento základ omáčky nalijeme do pekáče s masem.
A necháme 2,5 hodiny péct. Občas na maso mrkněte a případně malinko podlijte vodou.
Než se maso upeče nachystejte si knedlík a špenát (1 špenát vařím s 1 vajíčkem, cca. 100ml smetany, sůl a 2 stroužky prolisovaného česneku).
Po upečení pekáč vyndejte z trouby. Maso vyjměte a dejte na prkénko. Z omáčky vylovte kuličky pepře a nového koření. Omáčku přepasírujte přes cedník a nechte v ní rozpustit 20g másla. Maso nakrájejte na plátky přidejte knedlík a špenát a můžete podávat.
Dobrou chuť.